Teun

  • 27 mei t/m 07 juni 2019
  • 9 beelden in de Fotogallery
  • 1 minuut

Teun is net 4 en kan nog niet lopen als we in het voorjaar van 2019 naar Curaçao vertrekken voor de dolfijn ondersteunde therapie van het CDTC. Wat een fantastische weken hebben we mogen meemaken! Als er iemand nog twijfelt over dolfijntherapie, kunnen wij alleen maar zeggen: Doen! 

Met het doel om vooruitgang te krijgen in het lopen, krijgt Teun trainer Patrick met zijn assistent Julia en dolfijn Nubia. Een geweldige combinatie deze 2 weken. 

Teun heeft elke dag 2 uur lang intensieve therapie en is daarna zo moe, dat hij ’s middags in slaap valt. Ze oefenen binnen, op het dok en in het water en elke dag zien we Teun een paar pasjes meer maken. Liep hij thuis aan 2 handen, 10 stappen en ging dan zitten, hier maakt hij steeds meer meters en in het zwembad zet hij na de eerste week, zijn eerste stappen los! Er vallen heel wat tranen van geluk deze weken.

In het water wordt er gezongen, spelletjes gedaan met Nubia & Teun en veel gezwommen. Teun ondergaat het allemaal goed en hij krijgt er steeds meer plezier in. Wij kijken vanaf een kleine afstand toe en zien hoe onze kleine man aan het groeien is daar in het water.

Zijn zus Jet volgt het brusjes-programma en geniet net zo hard, want ook voor haar is dit programma heel belangrijk. Hier te zijn met een ander leuk brusje die ook opgroeit in een gezin waar het net even anders gaat, dat schept een band!

Teun zijn vooruitgang is groot, niet alleen met lopen gaat hij vooruit, maar ook is hij alerter, kan hij beter aangeven wat hij wil en is zijn zelfvertrouwen gegroeid!

Jeetje wat zijn we trots, blij en gelukkig dat de therapie zoveel moois heeft gebracht! En zo liep hij dus voor het eerst het vliegtuig binnen toen we vertrokken en dat moment is dan best heel bijzonder!
 

Lees ook het verhaal van

Tatum
12 jaar uit Vleuten
" Tatum doet het super. Ze neemt initiatief en haar zelfvertrouwen groeit met de dag! "
Jileyna
9 jaar uit Capelle aan de IJssel
" Dolfijntherapie heeft onze dochter een prachtige kans op ontwikkeling gegeven "
Teun
4 jaar uit Noordwijk
" Niet alleen met lopen gaat hij vooruit, maar ook is hij alerter, kan hij beter aangeven wat hij wil. "