Jileyna

  • 27 mei t/m 07 juni 2019
  • 6 beelden in de Fotogallery
  • 2 minuten

Jileyna heeft het Rett Syndroom en is in het voorjaar van 2019 voor de tweede keer dolfijntherapie te wezen volgen bij het CDTC. In 2017 is zij daar voor het eerst geweest en ze heeft toen zulke mooie stappen gezet dat we het daar niet bij wilden laten. Ook nu was het weer een bijzonder avontuur.

Het zijn twee intensieve weken, waarin ze hard moet werken. Maar om je kind in twee weken te zien groeien, echt vooruit te zien gaan is het mooiste dat er is. Onze knappe meid is nu 9 jaar en kan zich zeker nog ontwikkelen. Dit gaat echter niet vanzelf. Voor de kleinste stapjes, waar anderen misschien niet eens bij stilstaan, moet zij thuis maandenlang oefenen. Die stapjes worden hier dan ook groots gevierd. Bij het CDTC hebben ze ook oog voor elk klein stapje dat gemaakt kan worden. Kijken ze vanuit verschillende invalshoeken naar het kind en brengen passie, kennis en kunde bij elkaar. 

Jileyna heeft in de twee therapieweken geleerd om voorwerpen langer vast te houden. Twee jaar geleden heeft ze geleerd om de voorwerpen te kunnen pakken, maar ze liet dit vervolgens wel steeds vallen. Nu zagen we haar steeds gerichter grijpen en alles steeds langer vasthouden. Daarnaast zet ze haar voeten bij het lopen nu steeds beter neer. In plaats van op haar tenen te lopen zet ze haar voet nu steeds beter plat op de grond neer. Ook hebben ze een begin kunnen maken met toilettraining, waardoor Jileyna niet meer zo angstig is om op de wc te zitten. Als laatste zien we een veel betere focus bij haar. Wanneer ze aan het werk gaat, maar ook gewoon voor de mensen om haar heen. Ze neemt alles goed in zich op en blijft langer geconcentreerd op hetgeen ze aan het doen is.

Weer een fantastisch resultaat, waar ze nog heel lang plezier van gaat hebben. We zullen nog heel lang op dit mooie avontuur terugkijken. Onze grote DANK voor iedereen die heeft geholpen onze dochter deze mooie kans op ontwikkeling te geven. 

 

Lees ook het verhaal van

Tatum
12 jaar uit Vleuten
" Tatum doet het super. Ze neemt initiatief en haar zelfvertrouwen groeit met de dag! "
Jileyna
9 jaar uit Capelle aan de IJssel
" Dolfijntherapie heeft onze dochter een prachtige kans op ontwikkeling gegeven "
Teun
4 jaar uit Noordwijk
" Niet alleen met lopen gaat hij vooruit, maar ook is hij alerter, kan hij beter aangeven wat hij wil. "