Daan van Drunen

  • 09 t/m 20 november 2020
  • 6 beelden in de Fotogallery
  • 2 minuten

Daan is een jongen van 11 jaar. Daan heeft een verstandelijke beperking. Hij heeft een spraaktaalstoornis, ADHD en autisme.
We hebben als ouders heel lang getwijfeld of we de stap zouden zetten om te kijken of we in aanmerking zouden komen voor dolfijnentherapie om Daan verder in zijn ontwikkeling te kunnen brengen. Uiteindelijk besloten we de om het te gaan doen en hebben we ons aangesloten bij Support4Specials.

In november 2020 was het dan zover: op reis naar Curaçao. En we hebben er heel veel zin in!

De eerste dag van de therapie breekt aan. Daan vindt het reuze spannend. Na de eerste kennismaking gaat Daan mee, een beetje huilend van de spanning. Tot onze grote verbazing ging Daan vrij snel het water in en had hij totaal geen angst om met dolfijn Bonnie te gaan zwemmen en allerlei kunstjes te doen.
De therapiedagen die volgen gaat Daan vrolijk met de therapeut mee. Doelen waaraan gewerkt werden: spraaktaalontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.
Wat we gedurende de therapie zagen was dat Daan steeds duidelijker ging praten. Het verbaasde ons steeds weer hoe Daan met Bonnie rondzwom. Dit ging in alle rust en ontspanning. Daan kreeg steeds meer zelfvertrouwen. 
Alleen al de blijdschap en het geluk dat wij bij Daan zagen tijdens de therapie en het zwemmen met Bonnie was voor ons het teken dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Wat gunden we Daan dit!
 
Daan krijgt steeds meer zelfvertrouwen en doet dingen waarvan we nooit gedacht hadden dat hij dat zou doen. Hij zwemt met grote vissen en roggen en pakt zeedieren met zijn hand op. Op een dag springt hij zelfs hoog van een boot de zee in. We waren zo verbaasd. En gelukkig waren we net op tijd om het met de camera vast te leggen.

Daan neemt de tips die hij van de therapeut heeft gekregen mee. Je ziet echt dat hij door de therapie veel heeft geleerd en zichzelf steeds moed inpraat bij dingen die hij spannend vindt. Hij zegt nu: “Ik ga het gewoon doen!”

Tijdens de gehele therapie krijgen we veel tips die we ook thuis kunnen gebruiken om Daan beter te laten praten en aan zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te werken. 
Daan heeft een zus, Amy. Zij kon meedoen aan het broertjes en zusjesprogramma. Dat is echt een geweldig programma. Zo kreeg ook Amy alle aandacht. Ze genoot van alles wat ze met de groep deden. Ook de dag waarop Amy op het dok de therapeut mocht helpen was prachtig om te zien: die samenwerking en interactie tussen Daan en Amy. 

We hebben allemaal een fantastische tijd gehad en we gingen naar huis met een Daan die op een aantal gebieden echt stapjes heeft gezet. Het afscheid was voor hem enorm emotioneel en dat zegt genoeg. 

We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft dit avontuur mogelijk te maken. 
Wat zijn we blij dat we besloten hadden om de stap te zetten…

Liefs Daan en familie van Drunen.

Lees ook het verhaal van

Tatum
12 jaar uit Vleuten
" Tatum doet het super. Ze neemt initiatief en haar zelfvertrouwen groeit met de dag! "
Jileyna
9 jaar uit Capelle aan de IJssel
" Dolfijntherapie heeft onze dochter een prachtige kans op ontwikkeling gegeven "
Teun
4 jaar uit Noordwijk
" Niet alleen met lopen gaat hij vooruit, maar ook is hij alerter, kan hij beter aangeven wat hij wil. "