Therapieverslag Jason Brinkman

Januari 2013

Wij hebben met Jason twee weken dolfijntherapie achter de rug, en wat is het jammer dat het zo snel voorbij ging.
We kwamen in het weekend voorafgaand aan de therapie aan op Curacao.

Wat een temperatuurverschil met Nederland waar op dat moment enorme sneeuwbuien vielen.


In het appartement lag de informatie van het therapiecentrum al klaar en de koelkast was gevuld met de opgegeven boodschappen.(wat een goede service).
Na een dag van acclimatisering was het maandagochtend om negen uur toch echt tijd voor het informatiegesprek bij het CDTC .
Onze therapietijd zou elke dag van half-vier tot half zes zijn. Voor ons een prima tijd want hierdoor konden we overdag nog rustig aan doen en soms even een uitstapje maken op
Dushi Curacao.
Met onze therapeute Wendy en logopediste Caroline werd er een plan de campagne gemaakt.Hoofddoel : meer verbale communicatie.
Hoewel Jason echt het type is van= eerst Nee, en hakken in het zand, verbaasde hij ons om tijdens de eerste sessie naar buiten te komen in het zwemsuite! Ook op het dok deed Jason goed zijn best maar in het water met dolfijn Bonny kwam de grote lach op zijn gezicht en die is er alle dagen tijdens het zwemmen niet meer af gegaan. Dit in tegenstelling bij de zogenoemde werkmomenten binnen.
Hoewel het de eerste week nog redelijk verliep dankzij de nodige variaties in het werkrooster verliep de tweede week dramatischer.
Met daadwerkelijke mankracht moest Jason echt naar binnen geloodst worden om te werken. Gelukkig zijn alle therapeuten van het centrum wel wat gewend maar als ouders schrik je toch als je je kind nog nooit zo hebt zien reageren. Gelukkig werden ook wij goed opgevangen door de therapeuten. Na deze nare emotionele ervaring heeft Jason de volgende dagen wel heel goed meegewerkt. En dan komt de laatste therapiedag toch heel snel dichtbij.
We hebben toen we thuis waren de therapieverslagen per mail ontvangen en gaan die binnenkort bespreken met de leerkrachten en de logopedist van Jason.
Op school hebben zij al gemerkt dat Jason een aantal woorden meer kon zeggen !!.We zijn dus op de goede weg en zetten dit in de toekomst gewoon voort.
Onze dank gaat uit naar iedereen die voor of met Jason de dolfijntherapie mogelijk hebben gemaakt.

Willem en Hilda Brinkman