Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/29

eerste therapiesessie Jeroen Schreuder

Therapieverslag van Jeroen Schreuder

Beste lezers van de Support4Specials website, Vanaf vandaag zullen wij, ouders van Jeroen Schreuder, verslag uitbrengen van de dolfijntherapie van onze zoon. Jeroen is nu 14 jaar. Hij is klassiek autistisch gediagnosticeerd en heeft daarbij ook een licht verstandelijke beperking. Jeroen heeft eerder de therapie gevolgd en heeft meerdere stapjes vooruit kunnen zetten in zijn ontwikkeling. Dat hopen we deze keer weer te kunnen doen. We zijn heel dankbaar dat Support4Specials ons hierbij ondersteunt zodat we als gezin nogmaals deze fantastische therapie kunnen volgen.

Afgelopen woensdag zijn we op Curaçao aangekomen. Daar hebben we bewust voor gekozen zodat Jeroen kon wennen aan de warmte. Helaas werd Jeroen ziek. Door de huisarts werd een beginnende oorontsteking vastgesteld. Gelukkig herstelt hij hier goed van.

Vandaag, maandag 20 juli, heeft Jeroen z'n eerste therapiesessie gevolgd.

Na onze lunch zijn we naar het therapiecentrum CDTC vertrokken en om 14.00 uur startte de intake. Jeroen ging met Eef (stagiaire) en zijn broers Rick en Bart een rondje over het Seaquarium wandelen, zodat wij met therapeut Maike de intake konden doen. Maike heeft ter voorbereiding contact opgenomen met Gerwin, de therapeut waar Jeroen eerder de therapie bij gevolgd heeft. Ook heeft Maike het dossier van Jeroen doorgenomen.

De doelen hebben we met elkaar als volgt vastgesteld:

  • 1e Werken aan jij en ik besef
  • 2e Keuzes kunnen maken
  • 3e Kort sociaal praatje maken
  • 4e Vergroten van zelfvertrouwen

De sessie verliep daarna prima. Jeroen werkt met dolfijn Thela in een apart bassin waar ook twee jonge dolfijnen zwemmen. Thela en Dee Dee zijn namelijk enige tijd geleden moeder geworden. Hun beide kindjes zwemmen vrolijk mee tijdens de therapiesessies. Voor Jeroen was het een opfrissessie omdat hij eerder met de dolfijnen gezwommen heeft. Hij wist nog veel gebaren van twee jaar geleden en toonde op het eind zelfinitiatief. Zonder dat de therapeut het wist liet hij Thela d'r staart zien. Misschien een beetje stout, maar prachtig dat hij dit deed!

Aan Jeroen merken we dat hij zin heeft in de volgende sessies. Voor het slapen gaan herhaalde hij enthousiast wat hij vandaag met Thela gedaan heeft. Jeroen is tevreden gaan slapen. Morgen wacht een nieuwe, volle dag.

Volgende dag

Het gaat heel goed met ons hier op Curaçao. We vermaken ons prima. Elke middag om half drie heeft Jeroen een therapiesessie. Half vijf, na afloop van de nabespreking sluiten we meestal af met koud ijsje als beloning voor het harde werken van Jeroen.Tijdens de tweede sessie zijn er filmopnamen gemaakt. De opnames zullen later gebruikt gaan worden voor een promotiefilm van de stichting.

De derde sessie verliep prima. Vooraf kreeg hij een opdracht om een vraag te stellen aan therapeut Mandy welke hij niet kende. Hij vroeg aan meerdere personen of zij Mandy heette en toen hij eindelijk bij Mandy aankwam stelde hij de juiste vraag. Heel knap van Jeroen. Tijdens de sessie mocht Jeroen ook enige tijd een snorkelbril op om zo ook Tela onderwater te bekijken. Junior (de dolfijntrainer), Eef (de observant) en Maike keken hun ogen uit hoelang Jeroen onderwater zijn adem in kon houden.

De vierde sessie verliep wat minder. Jeroen wilde vooraf al niet mee gaan en bij de therapielocatie wilde hij de auto niet uitgaan. Tijdens de sessie deed Jeroen toch nog wel zijn best en vergat wat hem dwars zat. Vermoedelijk was Jeroen moe van de dag ervoor. Toen hebben we de aloë vera plantage bezocht en zijn 's avonds uit eten geweest.

Vandaag heeft Jeroen alweer zijn vijfde sessie gevolgd. Vooraf aan zijn sessie mocht Jeroen mee naar de viskeuken om mee te helpen met de voorbereiding van de maaltijd van Tela. Hij mocht zelf de vis op de weegschaal leggen en het gewicht aflezen. Maike heeft foto's gemaakt met Jeroen's eigen toestel. Dat was ook wel een beetje raar voor hem omdat hij er eigenlijk alleen maar foto's mee maakt. De sessie verliep verder uitstekend. Hij deed goed mee met alle opdrachten welke hij van Maike kreeg. Maike vroeg steeds wat hij met de dolfijn wilde doen zonder de keuze foto's te hoeven gebruiken.

Morgen hebben we de family swim. Dan mogen wij (broers en ouders) hetzelfde doen als Jeroen in alle sessies doet. We zijn heel benieuwd en hebben hier enorm veel zin in. Jeroen weet het precies en zal foto's van ons gaan maken.

Afbeelding galerij

{gallery}29{/gallery}