de tweede therapieweek

Vandaag een update over de afgelopen dagen.

Afgelopen zaterdag hebben we de family swim gehad. Terwijl Jeroen ons nauwlettend in de gaten hield met zijn eigen fototoestel hebben wij een fantastische family swim gehad. De rest van het gezin werd uitgenodigd om met dolfijn Tela en haar kind Pasku te zwemmen, te aaien en opdrachten uit e voeren. Het was een speciale ervaring om ook met een babydolfijn te mogen zwemmen. We kwamen allemaal heel blij uit het water.

De therapie gaat heel goed. Jeroen doet goed zijn best en luistert heel goed naar zijn therapeut Maike. Maandag heeft Jeroen als voorbereiding gesnorkeld met de therapeut en stagiaire. Dat hebben ze gedaan in een groot bassin met veel verschillende vissen. Ook hebben ze bij de schilpadden gesnorkeld. Andere dagen heeft Jeroen allerlei opdrachten uit moeten voeren tijdens het voorprogramma. De opdrachten zijn dan gericht op het maken van keuzes en op het gebied van sociaal gedrag. Het maken van keuzes gaat voor en tijdens de therapie goed. Bij ons thuis gaan dezelfde keuzes vaak nog niet goed. Dan gaat Jeroen twijfelen en wordt het voor hem lastig om de keuze te maken. Jeroen heeft bijvoorbeeld moeite met het kiezen van de volgorde waarin hij zijn boterhammen opeet. Hiervoor hebben wij belegd brood meegenomen naar de therapie toe. Tijdens de therapie doet hij het wel goed. Verklaring van de therapeut is dat hij het in een vreemde omgeving dus wel kan. We hebben hiervoor enkele tips gekregen en zullen kijken of we de keuzes thuis ook beter kunnen structureren. Verder moet Jeroen af en toe opdrachten doen bij een voor hem vreemde therapeut. Deze opdrachten voert hij op zich goed uit.

Tijdens de watersessies werkt hij ook goed mee. Hij doet alles wat Maike hem vraagt. Ook hier legt ze hem keuzes voor en kan hij deze snel maken. Jeroen mag elke keer een deel van de sessie zijn snorkelmasker opzetten en dan kijkt hij veel onder water naar de dolfijnen Tela en Pasku. Hij gaat vaak rechtstandig naar beneden en laat zijn flippers boven water zien. Tela volgt dan ook direct en laat de staart zien. Maike doet dat ook. Wij als toeschouwers zien dan twee paar zwemvliezen en een dolfijnenstart boven water: een mooi gezicht! Omdat Tela heel veel met Jeroen doet en niet na elke activiteit beloond hoeft te worden blijft er veel vis over. Jeroen is dan ook elke keer aan het eind een paar minuten vis aan Tela aan het voeren. Van de dolfijntrainer Junior hebben we begrepen dat Tela veel plezier heeft in het zwemmen met Jeroen.

Morgen krijgt Jeroen alweer de tiende en laatste sessie. We kunnen nu al terugkijken op een heel geslaagde therapie. We zullen later nog een update maken en foto's bijvoegen van de therapie van onze Jeroen!