de laatste therapiesessie

Met veel zin gingen we onderweg naar de laatste therapiesessie. Vanaf ons verblijf ongeveer 25 minuten rijden. Al vrij snel bleek er iets mis te zijn met het digitale fototoestel van Jeroen. Het gevolg was dat Jeroen niet meer naar de therapiesessie wilde, maar terug naar huis. Bij de therapielocatie wilde hij dan ook niet de auto uit. Uiteindelijk, met behulp van zijn therapeut Maike, ging hij onder protest toch mee. Onze andere zoon Bart heeft in de tussentijd zijn fototoestel kunnen repareren.

 Tijdens de voorbereidingstijd van een half uur zou Jeroen gaan snorkelen. Door het bovenbeschreven probleem is dit helaas niet doorgegaan en hierdoor startte Jeroen dus vrij snel met de therapie. De sessie verliep verder prima. Jeroen kon nog eenmaal van Tela genieten en dat heeft hij zeer zeker gedaan. Omdat Tela i.v.m. haar acht maanden oude baby Pasku niet door de hoepel en over de stok mocht springen heeft Maike geregeld dat Jeroen na afloop van de reguliere sessie nog een even kort in het andere bassin met een andere dolfijn mocht werken. Dit is dolfijn Mateo geworden en ook dit onderdeel verliep verder prima.

Na afloop hebben we een afsluitende nabespreking gehad. Tijdens het gesprek hebben we de doelen en resultaten besproken. Maike was heel tevreden over het maken van keuzes. Tijdens de therapie ging dit bij haar vlekkeloos. Bij ons thuis nog niet altijd, maar we merken zeker een verbetering. Het maken van een sociaal praatje blijft nog heel moeilijk voor hem. Jij en ik gebruik heeft hij ook goed gedaan en m.n. is zijn zelfvertrouwen vergroot. Jeroen is meer ontspannen geworden en heeft geen woedeaanvallen meer gehad. Voor ons als gezin is dit heel prettig. Van Maike ontvingen we tot slot een mooi fotoalbum en een DVD van de sessies. We zijn als ouders heel tevreden met de therapieresultaten!

Tot slot willen we graag Stichting Support4Specials hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van de therapiesessies voor onze Jeroen.

Met vriendelijke groeten,

Familie Schreuder